Téléphone du service clientèle: +31 (0) 546 456 716

Bienvenue sur SmartWax.eu!

Ik heb vorige week mijn auto gewassen en nu is deze alleen een beetje stoffig,
wat kan ik doen om deze weer schoon en strak te maken?
Met Smartdetail spray je veilig en snel glans op het oppervlak en verwijder je lichte stof en vuil met een microfiber doek.

Verwijdert Smartcarwash wax en sealant?
Nee, deze wetenschappelijk geformuleerde smerende shampoo en conditioner is taai en toch zacht voor alle gelakte oppervlakken, rubbers, vinyl en kunststoffen en verwijderd geen (eerder) aangebrachte wax of sealant.

Hoe weet ik of ik moet kleien?
Nadat je je auto hebt gewassen  voel je zachtjes met je hand over de motorkap of andere delen. Als deze ruw en gekraterd aanvoelen is het tijd om te kleien. Het maakt niet uit of je auto nieuw of gebruikt is, verontreinigingen hechten snel op lakoppervlak en ruineren de perfecte glans door het lakoppervlak te beschadigen.

Ik heb nog nooit iets van kleien gehoord, wat moet ik ervan weten?
Kleien is een intense diepe reiniging welke zo vaak kan worden herhaald tot je de verontreiniging niet meer voelt. Het is een proces om de auto compleet te ontdoen van welke "vastzittende" verontreiniging dan ook. Het geeft een excellent resultaat voor het diep reinigen van lakken, glasvezel, kunststoffen, rubbers, glas en metalen. Het oppervlak van je auto moet altijd schoon gewassen zijn (Smartcarwash) alvorens te kleien, hierna werk je het af met wax, polish of sealant. 

De autoshop bij mij in de buurt gebruikt polijstmiddel en een poetsmachine, is dit hetzelfde als kleien?
Nee, vaak worden polijstmiddelen gebruikt in combinatie met high speed poetsmachines om oppervlak te reinigen, echter zijn deze methodes veel meer ruw en schurend voor de lak. Omdat de Claybar niet-schurend is veroorzaakt deze geen krassen in lak of vernislagen. Polijsten is eenzelfde proces als stralen met zand om lak te verwijderen of om transparante lagen coating te doorbreken. Kleien trekt juist de partikeltjes en verontreinigingen van buitenaf uit de lak welke zichzelf in de lak hebben hebben genesteld. Een (gekleid) glad oppervlak is ideaal om Smartwax toe te passen en kleur op te halen en duurzaamheid te verbeteren. Voor maximale bescherming van een glad en net gekleid oppervlak kun je een laag Smartsealant toepassen.

Moet ik de klei alleen maar over de lak te wrijven als een gum of moet ik een klei smeermiddel gebruiken?
Je hebt absoluut een klei smeermiddel nodig om het oppervlak te smeren alvorens met het kleien te beginnen. De Claybar moet zich vrij en soepel over het oppervlak kunnen bewegen zonder frictie of (te) veel inspanning. Zonder smeermiddel pakt de klei de verontreinigingen niet aan en beweegt er alleen overheen met kans op krassen en beschadigingen. Smartdetail is ontwikkeld om een superieure kleismeermiddel te zijn en een snelle spray in één welke een diepe glans verzorgt. Smartdetail en de Claybar zijn ontwikkeld om samen te werken.

Hoe vaak moet ik een verse wax of sealant toe passen?
Autofabrikanten bevelen aan om je auto regelmatig in de wax te zetten om het aanzien en de looks te verbeteren en om de lak te beschermen tegen verontreinigingen. Hoewel Smartwax is ontwikkeld om 4 tot 6 maanden in functie te blijven glanzen en beschermen verbetert een regelmatige Smartcarwash dit zeker.

Hoe vaak moet ik een verse laag wax of sealant toe passen?
Smartwax® wordt enorm gemakkelijk aangebracht en uitgepoetst. Smartwax’s unieke wax-emulsie is de enige wax welke en in de zon en in de schaduw kan worden toegepast ongeacht of het oppervlak nat of droog is en zorgt altijd voor de perfecte glans en verbetert het aanzien en de looks van de auto.

Mijn auto is al oud, werkt Smartwax wel voor mij?
Smartwax is van toepassing voor alle lakken, oud en nieuw en is altijd toe te passen op heldere en op metallic lakken. Ook kun je het gebruiken op acryl, vernis, gelcoatings, glasvezel en alle andere gladde oppervlakken.

Is wax voldoende of moet ik een sealant toepassen?
Sealants hechten op lakoppervlak voor verbetering van bescherming en zijn ontwikkeld om wax te overtreffen in extreme hoge temperatuursomstandigheden. Smartsealant brengt levensduur, duurzaamheid, bescherming en een extreme glans naar een nieuwe standaard in oppervlaktebehandeling en bescherming. Onze unieke  samenstelling bestaande uit verouderings-resistente grondstoffen en fluorocarbon-harstoevoegingen in combinatie met Smartwax Braziliaanse Ivoor Carnauba en natuurlijke oliën geven de beste beschermende sealant welke zijn gelijke niet kent.

Hoe gemakkelijk is Smartsealant te gebruiken?
Smartsealant kan worden toegepast in meerdere lagen om de glans te verdiepen en de bescherming te vergroten zonder de lak aan te tasten. Smartsealant geeft je auto een beschermende seallaag met een glanzende, rijke, wetlook welke van het lakoppervlak af lijkt te lopen.

Kan ik Smartdetail gebruiken als snelle reiniger en als carwash zonder water?
Ja, spray de Smartdetail simpelweg op een microfiber doek en neem het oppervlak zachtjes af tot een perfecte glans zichtbaar wordt met een droge microfiber doek. Smartdetail behoudt de aangebrachte lagen wax of sealant, het geeft een superieure snelle glans tussen de wax en de sealant..

Kan Smartdetail gebruikt worden als klei smeermiddel?
Ja, de speciale ingrediënten in de spray met hoge smeergraad geeft een niet-parallelle oppervlakte smering waarover de Claybar perfect kan glijden.

Wat doen de professionals en wat moet ik weten om de glans echt te verbeteren?
Lakspecialisten, plaatwerk- en spuiterijen en show professionals volgen meestal het sealant-proces met een verse laag Smartwax om nog een extra laag glans aan te brengen. Omdat de synthetische Smartsealant werkt als glanslaag kan de carnauba wax in extra lagen op de Smartsealant aan worden gebracht om zo 
meer en meer diepte te creëren en de standaard perfecte glans toch nog te verbeteren.

Kan Smartleather gebruikt worden op stoelen en deurbekleding welke deels vinyl en leder zijn?
Smartleather is uniek samengesteld om leder te reinigen, te conditioneren en voor het behouden van de kracht, schoonheid en flexibiliteit van oud en nieuw leder, imitatieleder en vinyl. Smartleather voedt en bevochtigd de individuele vezels en voorkomt zo dat deze materialen droog en bros worden. Deze pH-gebalanceerde formule vult essentiële natuurlijke voedingsmiddelen welke na verloop van tijd verdampen en beschermd tegen ultraviolette straling welke leder snel laat verouderen en de levensduur significant verkort.

Is Smartdressing vettig en geolied?
Nee., Smartdressing is een niet-vettig extra droge premium conditioner en beschermer welke enorm veelzijdig is en en lange glans en bescherming geeft een alle banden, rubbers, vinyl en leder oppervlakken en perfect met matte optiek is uit te poetsen.

Zorgt Smartdressing voor een olieachtige glans op mijn auto?
Nee, omdat Smartdressing op water gebaseerd is laat het het lakoppervlak glanzend en droog achter. In tegenstelling tot op olie gebaseerde producten geeft het dus ook geen olieachtige glans en trekt het geen stof aan.

Hoe vaak moet ik Smartleather conditioner toepassen op mijn leder?
Omdat Smartleather een beschermer en conditioner is kun je het zo vaak toepassen als je wilt. Het blijft circa 3 a 4 weken in functie dus één keer per maand toepassen is voldoende.

Mijn auto ruikt niet prettig, wat kan ik doen?
Alle geuren, prettig of onprettig, zijn afgeleid uit een chemische reactie. Als je een kamer binnen loopt of in een auto stapt bemerk je de geur in de omgeving meteen. Smartcarpet is uniek samengesteld met D-limonene om snel te reinigen en een lichte plezierige citrusgeur na te laten. Smartcarpet lost vlekken op en zegt tot ziens tegen ongewenste geuren.

Moet ik een smeermiddel gebruiken als ik de lak wil kleien?
Ja, absoluut. Klei is ontwikkeld om samen te werken met een smeermiddel om goed en vrij te kunnen glijden over het oppervlak. Een goed gesmeerd oppervlak voorkomt weerstand en daarmee kans op krassen en beschadigingen.

Is zeepsop water hetzelfde als spray smeermiddel?
Nee, zepen neigen naar droogte en geven niet dezelfde smering zoals Smartdetail doet. Zepen en afwasvloeistoffen tasten de binding aan in de Claybar waardoor deze uit elkaar brokkelt en onjuist functioneert.

Hoe verwijder ik spuitnevel, boomhars en ruwheid?
De Claybar is een premium klei om over het lakoppervlak te wrijven en ontdoen van verontreinigingen waarbij de lak niet wordt beschadigd. Het kleiproces is een van de meest kritische behandelingen om auto, boot, caravan of motor te reinigen. 

Ik heb mijn klei op de grond laten vallen, kan ik het nog steeds gebruiken?
Nee, de Claybar pakt al het vuil aan welke het op de grond vindt welke beschadigingen in de lak verzorgen.

Moet ik het oppervlak waxen na het kleien?
Ja. de Claybar reinigt het oppervlak en verwijdert verontreinigingen waarbij de auto nog wel een beschermingslaag dient te hebben voor de toekomst. Het is het beste om na het kleien het lakoppervlak met Smartwax te behandelen, eventueel aangevuld met een Smartsealant behandeling voor optimale bescherming en duurzaamheid.

Als ik klei heb gebruikt moet ik mijn lak dan nog met wax of polish behandelen?
Ja, klei verwijdert geen poets- of polijststrepen, krasjes of aanslag van regen en watervlekken. Wax of polish is nog steeds nodig om deze defecten te verwijderen. Als je lak nieuw of als-nieuw is zal na een kleibehandeling significant minder wax of polish benodigd zijn om je lak in topconditie te houden.

Is het beter om zeepsop water te gebruiken of een spray smeermiddel?
Beide werken gelijkwaardig. Als je de klus snel wilt klaren kun je het beste een emmer zeepsop water gebruiken. Als je binnen wilt werken of als je de klus grondig wilt doen kun je bete een spray smeermiddel gebruiken. Met een spray smeermiddel kun je oppervlak voor oppervlak behandelen en hierbij wordt de kans op gemiste plekken minder.

Waar bewaar ik mijn klei als ik klaar ben?
Bewaar de klei op een koele en droge plaats. Probeer de klei te verpakken in een luchtdichte box of pot

Verwijdert klei ook mijn aangebrachte wax of sealant?
Ja, in de meeste gevallen verzorgt een kleibehandeling dat eerder aangebrachte wax of sealant wordt verwijdert. Het is altijd aanbevolen om na het kleien weer een laag wax of sealant aan te brengen voor optimale bescherming als je klaar bent.

Hoe helpt kleien mijn auto? Moet ik eigenlijk wel kleien?
Kleien is een proces waarbij lak van verontreinigingen wordt ontdaan en bereid het perfect glad voor om wax, polish of sealant toe te passen. Kleien is een intense diepe reiniging welke je zo vaak kunt herhalen zolang het lakoppervlak enigszins ruw is. Een schoon en glad lakoppervlak ziet er beter uit, voelt gladder, glanst beter en is ideaal om wax of sealant op toe te passen omdat na kleien er een betere hechting is met het oppervlak.

Is kleien hetzelfde als polijsten?
Kleien is meer intens dan polijsten waarbij het in tegenstelling tot polijstmiddel niet-schurend is en zeer gemakkelijk verwerkt. Kleien trekt partikeltjes en verontreinigingen van buitenaf uit het oppervlak zodat de wax, polish of sealant krasjes of beschadigingen op kunnen vullen en de lak laten glanzen.